Waarom leidingwerk inspecteren vóór het storten van schuimbeton? Schuimbeton is een uitstekende oplossing voor het isoleren en verduurzamen van je woning. Het voorkomt vochtproblemen in de kruipruimte, verlaagt je energiekosten en verhoogt het wooncomfort. Maar zodra het beton eenmaal ligt, kun niet zomaar meer bij je leidingen. Daarom is het cruciaal om het leidingwerk onder de vloer vooraf grondig te controleren.
Denk aan oude of versleten leidingen die kunnen gaan lekken of leidingen die niet goed zijn bevestigd. Als deze na het storten van schuimbeton kapotgaan, betekent dat hak- en breekwerk om erbij te komen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.
Leidingen controleren én vervangen waar nodig
Voordat je de kruipruimte vult met schuimbeton, raden we je aan om alle leidingen goed te laten inspecteren door een erkende installateur. Dit geldt voor zowel waterleidingen, afvoeren, als verwarmingsleidingen en rioleringen. Zijn ze verouderd of beschadigd? Dan is dit hét moment om ze te laten vervangen. Een investering vooraf voorkomt hoge kosten en ongemak achteraf.
Mantelbuis: extra bescherming voor leidingen
Leidingen waar vloeistoffen doorheen lopen, zoals water- en cv-leidingen, moeten altijd in een mantelbuis geplaatst worden. Een mantelbuis is een beschermende huls die ervoor zorgt dat de leidingen kunnen ‘werken’ en beschermd zijn tegen druk of beweging vanuit het schuimbeton. Mocht er ooit iets misgaan, dan kan een leiding binnen de mantelbuis worden vervangen zonder het beton aan te tasten.
Extra voordeel van mantelbuis bij toekomstige verbouwingen
Stel je voor dat je in de toekomst je badkamer wilt verplaatsen of een extra radiator wilt aanleggen. Als de leidingen in een mantelbuis liggen, is dat technisch een stuk eenvoudiger én veel goedkoper dan wanneer je alles uit het schuimbeton moet hakken.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning. Bereken eenvoudig jouw prijs.
Prijs berekenen
Samengevat: zo bereid je je kruipruimte voor
- Laat het leidingwerk inspecteren door een vakman.
- Vervang verouderde of beschadigde leidingen vóór het storten.
- Plaats leidingen met vloeistof in een mantelbuis.
- Stem de planning goed af met je installateur en Faber Comfortvloer.
Door dit goed aan te pakken voorkom je problemen, bespaar je kosten op de lange termijn en profiteer je optimaal van de voordelen van een Faber Comfortvloer.
Waarom Faber Comfortvloer?
Als marktleider in vloeroplossingen met schuimbeton weten wij precies waar we op moeten letten. Wij denken met je mee, signaleren risico’s en zorgen ervoor dat jouw vloer perfect wordt aangelegd. Samen met onze partners zorgen we dat jij er jarenlang warm en comfortabel bij zit.