Wat is een anhydrietvloer?
Een anhydrietvloer is dé manier om het optimale warmterendement uit jouw vloerverwarming te halen. Doordat het anhydriet over de leidingen wordt gegoten, wordt elke ruimte bereikt. Het resultaat? Volledig omsloten vloerverwarmingsbuizen. Hierdoor behaal je het hoogste warmterendement. Onthoud wel dat het een ondervloer is die altijd bedenkt dient te worden met een leefvloer.
Neem contact opOnze innovatiekracht, jouw voordeel
Innovatie zit in ons DNA. Geprikkeld door onze eigen drijfveren zoeken we continu naar oplossingen om slimmer en beter te worden. Om voor te lopen op de wens van de klant nemen we risico’s en testen we alles uitvoerig. Alleen zo bereiken we het beste resultaat en zorgen we ervoor dat we jou voorzien van de nieuwste innovaties met de hoogste kwaliteit.
Waarom een anhydrietvloer?
Optimaal warmterendement
Onze anhydrietvloeren zijn gietdekvloeren. Dit betekent dat ieder hoekje wordt bereikt. Met als resultaat? Optimaal warmterendement.
Duurzame keuze
Efficiënt en duurzaam. Met minimale uitstoot en een milieuvriendelijke samenstelling dragen onze anhydrietvloeren bij aan een groenere toekomst.
Optimaal comfort
Anhydriet wordt gegoten, hierdoor wordt elke centimeter gelijkmatig verwarmd. Zo krijg jij een vloer die aangenaam warm is en bereik je ultiem wooncomfort.
Hogere isolatiewaarde
Onze anhydrietvloeren spelen een belangrijke rol in het behalen van het hoogste warmterendement. Met de Faber Comfortvloer bereik je een 42% hogere isolatiewaarde dan met welke andere optie ook.
Anhydrietvloer of cementgebonden gietdekvloer?
Bij het kiezen van een dekvloer kun je kiezen tussen een anhydrietvloer of cementgebonden gietdekvloer. Anhydriet heeft het voordeel dat het vloeibaar is en over de leidingen wordt gegoten, waardoor het zich perfect verspreidt en elk hoekje van de ruimte bereikt. Dit zorgt voor optimaal warmterendement bij vloerverwarming. Het strakke en naadloze resultaat maakt het een ideale keuze voor wie op zoek is naar efficiëntie en duurzaamheid. Zo kies je voor een vloer die klaar is voor de toekomst en het comfort in huis naar een hoger niveau tilt!
Anhydrietvloer als onderdeel van het volledige pakket
De Faber Comfortvloer bestaat uit drie belangrijke elementen. Schuimbeton, vloerverwarming en de anhydrietvloer. Maar wat maakt de anhydrietvloer zo belangrijk? De onderste laag van de Faber Comfortvloer wordt gevormd door schuimbeton.
De anhydrietvloer is een tussenlaag. Kies je voor vloerverwarming? Dan brengen we de vloer aan over de vloerverwarming. Zo wordt een optimale warmteoverdracht bereikt. Onthoud wel dat de anhydrietvloer een dekvloer is die op het schuimbeton wordt aangebracht, dus nog geen leefvloer.
Veelgestelde vragen
Nee, dit kan niet. Kies je voor een anhydriet of cementgebonden gietdekvloer? Dan dient deze altijd zwevend te worden toegepast. Dit houdt in dat de ondergrond voorzien moet worden van een folie en de wanden van kantstroken als je ervoor kiest om geen vloerverwarming te nemen. Plaats je zelf vloerverwarming op netten? Zorg dan dat hier ook een folie onder ligt en de wanden voorzien zijn van kantstroken.
De anhydrietvloer wordt gestort met een vlakheidsklasse 4. Dit betekent dat er een afwijking van 5 mm op het peil mag zijn. Overleg met de leverancier van je eindvloer of je gaat schuren/egaliseren voor de leefvloer geplaats gaat worden.
Tijdens en na het storten dient de ruimte volledig wind- en waterdicht te zijn en mag er de eerste 48 uur niet geventileerd worden. Hierna mag je volop ventileren, zodat het overtollige vocht weg kan.
Zowel een anhydrietvloer als cementgebonden gietdekvloer is 24 tot 36 uur na het storten weer beloopbaar.
Het is aan de partij die de leefvloer plaatst om te beoordelen of de vloer nog bewerkt dient te worden. Denk hierbij aan schuren, egaliseren en/of primeren.
Je kunt iedere leefvloer naar keuze plaatsen. Houd wel rekening met de eisen voor het restvochtgehalte in het anhydriet en eventuele nabewerkingen. Dit kan afhangen van het type leefvloer.
Ja, deze kun je versnellen door de luchtvochtigheid en droogcapaciteit in de woning te verbeteren. Door het opstartprotocol van de vloerverwarming na zeven dagen op te starten, het plaatsen van bouwdrogers en door de vloer constructief open te schuren versnel je het droogproces. Ook een combinatie van deze drie is mogelijk.
De theoretische droogtijd is 1 cm per week, wat betekent dat de vloer na ongeveer zes weken voldoende droog kan zijn om de eindvloer te plaatsen. Dit is echter afhankelijk van factoren die de luchtvochtigheid en droogcapaciteit in de woning beïnvloeden, zoals weersomstandigheden en of er nog gestuct of behangen moet worden. Daarom adviseren wij altijd een vochtmeting te laten uitvoeren voordat de eindvloer wordt gelegd. Een te snelle plaatsing van de eindvloer kan namelijk tot vochtproblemen leiden.
Wij gaan standaard uit van een dekvloer van 6 cm. Indien gewenst kan dit aangepast worden.
Nee, dat is niet mogelijk. Schuimbeton moet altijd worden afgewerkt met een dekvloer zoals anhydrietvloer of een cementgebonden gietdekvloer. Deze dekvloer vormt de ideale basis voor de leefvloer.
Advies op maat
Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning terwijl je direct 20% op je energiekosten bespaart.
088 – 555 44 22Maandag t/m donderdag van 07:30 tot 17:00 uur
Vrijdag van 07:30 tot 16:00 uur
Ontdek wat onze klanten vertellen
Waardevolle leestips
Huis isoleren? Begin met de vloer!
Het isoleren van je huis is een slimme keuze als je wilt besparen op energiekosten en het comfort van je woning wilt verbeteren. Maar waar moet je beginnen? Veel mensen denken als eerste aan dakisolatie of het vervangen van ramen, maar wist je dat je het beste kunt starten met het isoleren van je vloer? In deze blog leggen we uit waarom vloerisolatie de eerste stap is bij het isoleren van je huis.
Lees meerComfort en efficiëntie: Diane ervaart een wereld van verschil
Toen Diane op zoek ging naar de beste vloerisolatie voor haar nieuwe woning, wilde ze vooral een praktische én effectieve oplossing. Die vond ze in het schuimbeton van Faber Comfortvloer. Hiermee werd haar woonervaring een stuk aangenamer en werd er een einde gemaakt aan de vochtproblemen in haar huis.
Lees meer