Hoeveel dagen kost het plaatsen van schuimbeton, vloerverwarming en dekvloer?

Geschreven door: Els

Bij renovatie van je vloer wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent: hoe lang duurt het, wat kun je verwachten en wanneer kun je weer verder met je verbouwing? In deze blog leggen we uit hoe ons proces voor het plaatsen van schuimbeton werkt en wat je kunt verwachten qua planning per fase.

Hoeveel dagen kost het plaatsen van schuimbeton, vloerverwarming en dekvloer?

Een volledige vloeropbouw met schuimbeton, vloerverwarming en dekvloer kunnen wij doorgaans realiseren binnen zeven werkdagen. Dat betekent dat je in een korte periode een compleet nieuwe, geïsoleerde vloer hebt en klaar bent voor de volgende stap in je verbouwing.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning. Bereken eenvoudig jouw prijs.

Prijs berekenen

Fases in de uitvoering: van Schuimbeton tot Dekvloer

De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie tot vijf fases, afhankelijk van jouw woning en wensen. Zo ziet het proces er meestal uit:

  • 1. Verwijderen oude houten vloer – Heb je nog een houten ondervloer? Deze moet eerst verwijderd worden, zodat we ruimte maken voor de nieuwe opbouw. Dit kun je zelf doen, maar ook wij of een aannemer kunnen dit voor je uit handen nemen. Dit is afhankelijk van jouw keuze.
  • 2. Folie leggen en maatvloering doen – Voordat we schuimbeton kunnen storten, moet er folie op de ondergrond geplaatst worden. Dit moet, zodat het vocht niet wordt onttrokken uit het schuimbeton tijdens het storten. Naast het leggen van de folie moet de hoogte van het schuimbeton bepaald worden. Dit gebeurt aan de hand van piketpalen.
  • 3. Storten van het schuimbeton – Wij starten met het storten van schuimbeton. Dit is de basis van je nieuwe vloeropbouw: lichtgewicht, isolerend en perfect om verzakkingen op te vangen. Na het storten moet het schuimbeton minimaal 1-2 dagen uitharden, afhankelijk van het weer en de laagdikte.
  • 4. Aanbrengen vloerverwarming – Zodra het schuimbeton voldoende is uitgehard, leggen wij de vloerverwarming. De leidingen worden zorgvuldig gelegd volgens het legplan, afgestemd op jouw woningindeling en verwarmingsbehoefte.
  • 5. Storten van de dekvloer – Na de installatie van de vloerverwarming brengen we een dekvloer aan. Wij gebruiken hiervoor standaard een anhydrietvloer: vlak, snel droog en uitstekend geschikt voor een combinatie vloerverwarming. De dekvloer heeft vervolgens tijd nodig om te drogen voordat je de leefvloer (bijvoorbeeld pvc of tegels) kunt aanbrengen.
  • Eventueel: opstarten vloerverwarming – Zeven dagen na het storten van de anhydrietvloer kun je de vloerverwarming gefaseerd opstarten. Dit versnelt het droogproces van de vloer en bereidt het systeem voor op gebruik.

Maatwerk per woning

Hoewel de meeste projecten binnen zeven werkdagen gerealiseerd zijn, kijken we altijd per woning naar wat haalbaar en nodig is. Bij grotere oppervlaktes of bijzondere situaties (bijvoorbeeld slechte ondergrond of extra technische eisen) kan het zijn dat er een dag extra nodig is. Tijdens de werkvoorbereiding stemmen we dit samen met jou af.

Samengevat

Een nieuwe vloer met schuimbeton, vloerverwarming en dekvloer is meestal binnen een week klaar. Dankzij onze efficiënte werkwijze, duidelijke communicatie en ervaring weet je precies waar je aan toe bent.

Wil je weten wat er in jouw woning mogelijk is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Meer lezen?

Water in de kruipruimte. Dit is wat je kunt doen.

Water in de kruipruimte – Wat kan ik doen?

Heb je water in jouw kruipruimte of kelder? Dan ben je niet de enige. Het komt in veel woningen in Nederland voor. Ventileer je de kruipruimte goed? Dan heeft het vocht weinig invloed. Ruik je stank of muffe lucht in de woning? In deze blog lees je over oorzaken, gevolgen en oplossingen.

Lees meer
Isolatie in het dak.

Rc-waarde of Rd-waarde voor isolatie – Welke waarde is goed?

Ga je isoleren? Dan kom je al snel de Rc-waarde of Rd-waarde tegen. Kort omschreven; des te hoger de Rc-waarde of Rd-waarde, des te beter is je huis geïsoleerd. Dat er naar deze termen gezocht wordt komt mede doordat het RVO een minimale isolatiewaarde heeft ingesteld. Momenteel is de minimale Rd-waarde 3,5 m2 K/W. In je zoektocht naar de juiste isolatie merk je al snel dat er nog meer termen zijn om de isolatiewaarde aan te duiden. Denk hierbij aan lambda-waarde, Rbw- en Rbf-waarde.

Lees meer

Bereken nu zelf jouw prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte.