< Naar overzicht

Schuimbeton en vloerverwarming

22 augustus 2024

Ervaar maximaal wooncomfort met vloerverwarming. Bij de Faber Comfortvloer maakt vloerverwarming onderdeel uit van het volledige pakket. De Comfortvloer bestaat uit drie delen, schuimbeton, vloerverwarming en de anhydrietvloer. In deze blog bespreken wij de combinatie van schuimbeton en vloerverwarming.

Wat is schuimbeton?

Om een goed beeld te geven van de mogelijkheden en voordelen die schuimbeton en vloerverwarming hebben, leggen we je graag eerst uit wat schuimbeton is.

Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, water en schuim. De luchtbellen zorgen voor een lagere dichtheid dan traditioneel beton. Dit resulteert in betere isolatie en minder gewicht. De eigenschappen van schuimbeton maken het een ideaal materiaal om in te zetten als vloer en als isolerende opvulling of uitvullaag van een vloer.  

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem in de vloer van een ruimte. De warmte die nodig is om deze ruimte op te warmen komt dus vanuit de vloer. Deze warmte kan op twee manieren worden geleverd: door water of door elektriciteit. Bij het gebruik van water bestaat het systeem uit een netwerk van buizen dat in de vloer is verwerkt. Hier stroomt warm water doorheen waardoor de ruimte opwarmt. Bij het gebruik van elektriciteit bestaat het systeem uit flexibele netten met daarin verwarmingselementen, die in de vloer verwerkt zijn. Wanneer deze elementen opwarmen geven ze hun warmte af aan de ruimte. Vaak worden deze systemen ingezet in kleinere ruimtes die kort en snel verwarmd moeten worden.

Hoe gaan schuimbeton en vloerverwarming hand in hand?

In de introductie van de blog gaven we al een klein inzicht in de combinatie van schuimbeton en vloerverwarming. Beiden zijn een belangrijk onderdeel van de Faber Comfortvloer. Deze combinatie is ontwikkeld met focus op optimale isolatie en verwarming. Het principe is dan ook eenvoudig: we combineren isolatie met gebruiksklare vloerverwarming.

Vloerverwarming - Faber Comfortvloer

Waarom kiezen voor schuimbeton en vloerverwarming?

De combinatie van schuimbeton en vloerverwarming, zoals in de Faber Comfortvloer biedt meerdere voordelen.

Koude voeten zijn verleden tijd.

Je zult nooit meer koude voeten hebben. Dat klinkt goed, toch? Je ervaart ten alle tijden wooncomfort en voelt je helemaal thuis in je eigen woning.

De hoogste isolatiewaarde beschikbaar.

Met de Faber Comfortvloer bereik je een 42% hogere isolatiewaarde dan met welke andere optie ook.

Verlaag je energierekening en verbeter het energielabel van je woning.

Nadat ook in jouw huis de combinatie van schuimbeton en vloerverwarming is toegepast zul je direct profiteren van een lagere energierekening. En met het verbeterde energielabel bereik je ook een waardeverhoging van jouw woning.

Hoe ziet het proces eruit?

We brengen de Faber Comfortvloer stap voor stap aan. Op die manier leggen we het ook graag aan je uit.

Stap 1: We verwijderen de houten balkenvloer.

Stap 2: We brengen bouwfolie van plastic aan in de kruipruimte en tegen de wanden.

Stap 3: We bepalen de hoogte met piketpalen. Daarna storten wij het schuimbeton.

Stap 4: We plaatsen de vloerverwarming.

Stap 5: We storten de anhydrietvloer of de cementgebonden gietdekvloer. Deze dekvloer vormt de ideale ondergrond voor jouw nieuwe leefvloer naar keuze.  

Stap 6: Jij woont vanaf nu helemaal comfortabel door een goed geïsoleerde woonvloer met vloerverwarming.

Wat kun je nu doen?

Interesse in schuimbeton en vloerverwarming voor jouw huis? Neem direct contact met ons op. We leggen je graag uit hoe onze schuimbetonoplossingen jou verder kunnen helpen.

Gerelateerde blogs