Hoe dik moet schuimbeton gestort worden?

Hoe dik moet schuimbeton gestort worden?

Geschreven door: Kim

Bij het vervangen van een houten ondervloer of het isoleren van de kruipruimte wordt schuimbeton steeds vaker toegepast. Maar hoe dik moet schuimbeton eigenlijk gestort worden om te genieten van de voordelen? In deze blog leggen we uit waarom de dikte belangrijk is, wat gebruikelijk is en hoe we bij Faber Comfortvloer tot de juiste dikte komen.

Wat bepaalt de dikte?

De dikte van schuimbeton is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Hoogte van de kruipruimte
  • Aanwezige leidingen en obstakels
  • Gewenste isolatiewaarde
  • Vloeropbouw (bijvoorbeeld met vloerverwarming)

Bij Faber Comfortvloer kijken we bij ieder project wat technisch mogelijk én bouwkundig wenselijk is. Geen woning is hetzelfde. Daarom starten we altijd met een advies op maat.

Gemiddelde dikte schuimbeton in de praktijk

In de meeste woningen brengen wij tussen de 33 en 50 centimeter aan. Dit is voldoende om:

  • de kruipruimte volledig op te vullen;
  • leidingen te overlagen;
  • een stabiele, isolerende onderlaag te creëren;
  • en een goede basis te leggen voor een dekvloer met of zonder vloerverwarming.

Soms is een grotere laagdikte nodig. Bijvoorbeeld bij woningen met een diepere kruipruimte of bij verzakkingen waarbij extra ophoging gewenst is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning. Bereken eenvoudig jouw prijs.

Prijs berekenen

Schuimbeton als onderdeel van de totale vloeropbouw

Schuimbeton is de onderlaag van de nieuwe vloer. Boven op het schuimbeton komt in de meeste gevallen vloerverwarming en een dekvloer, zoals een anhydrietvloer. Deze combinatie zorgt voor een optimale warmtegeleiding en draagt bij aan energiebesparing en comfortabel wonen. Bij Faber Comfortvloer gebruiken we hiervoor Isolite75: ons eigen ontwikkelde schuimbeton met een uitstekende isolatiewaarde.

Waarom maatwerk belangrijk is

Een vaste standaarddikte voor schuimbeton bestaat niet. De ideale dikte hangt af van jouw woning en jouw wensen. Daarom komen we bij Faber Comfortvloer altijd eerst kijken, meten we de situatie op en bepalen we vervolgens samen met jou de beste aanpak en dikte. Daarbij houden we rekening met bouwkundige randvoorwaarden, subsidiemogelijkheden en je toekomstplannen met de woning.

Conclusie: hoe dik moet schuimbeton zijn?

Voor een goede vloeropbouw ligt de schuimbetondikte gemiddeld tussen de 33 en 50 cm, afhankelijk van de situatie. Met deze laagdikte realiseer je een stabiele, goed isolerende vloerbasis die klaar is voor de toekomst.

Wil je weten wat de juiste dikte is voor jouw woning? Neem dan contact op met Faber Comfortvloer. We denken graag met je mee en zorgen voor een oplossing die past bij jouw huis én jouw wensen.

Meer lezen?

Kruipruimte isoleren door het te vullen met schuimbeton.

Bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer.

Bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer. Als je op zoek bent naar manieren om je woning duurzamer te maken en tegelijkertijd geld te besparen, overweeg dan eens een schuimbetonvloer. Met een schuimbetonvloer kun je op een makkelijke manier geld en energie besparen. Schuimbeton is een innovatief bouwmateriaal dat steeds meer aan populariteit wint en dat is niet zonder reden. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van schuimbetonvloeren en hoe zo’n vloer ervoor zorgt dat je geld en energie kunt besparen en geven we je enkele nuttige cijfers om de voordelen te onderstrepen.

Lees meer

Is schuimbeton de oplossing voor optrekkend vocht?

Een veelvoorkomend probleem bij Nederlandse woningen is optrekkend vocht, vooral bij huizen die gebouwd zijn voor 1980. Het ontstaat wanneer grondvocht/grondwater via de fundering en de muren omhoogtrekt. Dit kan zorgen voor natte plekken, schimmelvorming, afbladderend stucwerk en een muffe geur in huis. Niet alleen onaangenaam, maar ook slecht voor je gezondheid én je woning.

Lees meer

Bereken nu zelf jouw prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte.