Anhydrietvloer storten - Faber Comfortvloer

Hoe dik moet een anhydrietvloer zijn?

Geschreven door: Esther

Bij het leggen van een nieuwe vloer is de dikte van de afwerkvloer belangrijk voor een goed eindresultaat. Een veelgebruikte afwerkvloer of dekvloer is de anhydrietvloer, ook wel bekend als een gietdekvloer. Deze dekvloer wordt vaak toegepast in combinatie met vloerverwarming of als vlakke ondergrond voor een eindafwerking zoals tegels, laminaat of PVC. Maar hoe dik moet een anhydrietvloer eigenlijk zijn? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een gietdekvloer op basis van calciumsulfaat (gips). Het materiaal staat bekend om zijn vlakheid, goede warmtegeleiding en snelle verwerking. Anhydriet is ideaal voor toepassingen waarbij een egale en stabiele, strakke ondervloer gewenst is. Dankzij de goede warmtegeleiding is het ook een populaire keuze bij vloerverwarming.

Standaard dikte van een anhydrietvloer

De gewenste dikte van een anhydrietvloer hangt af van de toepassing. Over het algemeen geldt:

  • Zonder vloerverwarming: minimaal 30 mm dik
  • Met vloerverwarming: idealiter tussen de 55 en 65 mm om de leidingen goed te bedekken

Bij renovaties of speciale toepassingen kunnen er afwijkende diktes nodig zijn. Daarom is het altijd belangrijk om de situatie goed te laten beoordelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning. Klik op de knop hieronder om vrijblijvend jouw prijs te berekenen!

Bereken mijn prijs

Anhydriet en vloerverwarming: dit moet je weten

Bij vloerverwarming speelt de dekking van de leidingen een grote rol. De anhydrietvloer moet dik genoeg zijn om de warmte goed te verspreiden, maar ook niet te dik, want dan wordt de opwarmtijd langer. Een dikte van 55 tot 65 mm zorgt voor een optimale combinatie van warmtegeleiding en stevigheid.

Let op: een anhydrietvloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, tenzij er een extra vochtwerende laag wordt aangebracht.

Waarom kiezen voor anhydriet?

Anhydrietvloeren bieden meerdere voordelen:

  • Strakke en vlakke afwerking
  • Snelle verwerking en uitharding
  • Uitstekende geleiding van de warmte, dus ideaal voor vloerverwarming
  • Weinig krimp en spanningen

Het is een betrouwbare keuze als je een duurzame, vlakke dekvloer zoekt die de basis is van jouw leefvloer.

Laat je adviseren door een expert

De ideale dikte van een anhydrietvloer is dus afhankelijk van jouw situatie. Factoren zoals vloerverwarming, ondergrond en eindafwerking spelen een grote rol. Faber Comfortvloer werkt dagelijks met anhydrietvloeren in combinatie met schuimbeton als onderlaag. Wij zorgen voor de juiste opbouw, afgestemd op jouw situatie.

Wil je weten wat de beste oplossing is voor jou? Neem dan contact op met Faber Comfortvloer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer lezen?

Dekvloer afreien.

Zandcement­dekvloer of cementgebonden gietdekvloer — Wat is het verschil?

Bij het kiezen van de juiste dekvloer voor je project kan het verschil tussen een zandcementdekvloer en een cementgebonden gietdekvloer verwarrend zijn. In deze blog leggen we uit wat deze vloertypen precies zijn en wanneer je welke vloer het beste kunt toepassen.

Lees meer
Schuimbetonmachine dicht doen.

De werkwijze van Faber Comfortvloer.

Bij Faber Comfortvloer begrijpen we dat het vervangen van jouw vloer een ingrijpende verbouwing is. Daarom hebben we een werkwijze ontwikkeld die jou volledig ontzorgt en ervoor zorgt dat het hele proces soepel en probleemloos verloopt. Hier leest je hoe we te werk gaan en hoe wij ervoor zorgen dat jij zonder zorgen kunt genieten van je nieuwe, comfortabele vloer.

Lees meer

Bereken nu zelf jouw prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte.