Diepe kruipruimte aanvullen met zand voor het storten van schuimbeton?

Geschreven door: Els

Een diepe kruipruimte lijkt misschien een probleem, maar dat hoeft het niet te zijn. Toch is het belangrijk om goed na te denken over de juiste aanpak voordat je begint met het storen van schuimbeton. Aanvullen met zand lijkt een voor de hand liggende oplossing, maar bij Faber Comfortvloer weten we dat dit in de praktijk vaak voor problemen zorgt. In deze blog leggen we uit waarom we dit juist niet aanraden.

Kan ik mijn diepe kruipruimte aanvullen met zand voor het storten van schuimbeton?

Een pas aangebrachte laag zand is in eerste instantie instabiel. Het moet tijd krijgen om in te klinken en zich te zetten. Als er direct schuimbeton overheen wordt gestort, kan het zand zich later alsnog verplaatsen of verder inzakken. Dit leidt tot ongelijkmatige zetting, scheuren in de vloer of zelfs verzakking van de constructie.
Bij Faber Comfortvloer willen we juist een stabiele en duurzame basis creëren. Schuimbeton is daar bij uitstek geschikt voor. Het vult de kruipruimte volledig op, sluit naden af en vormt één massief geheel. Dat effect verlies je als er een instabiele zandlaag onder zit.

Wat doet Faber Comfortvloer bij diepe kruipruimtes?

Bij diepe kruipruimtes kiezen wij bij voorkeur voor een aangepaste opbouw met schuimbeton zelf. Dit materiaal is licht en hoeft geen druk uit te oefenen op de ondergrond. In overleg kunnen we schuimbeton in meerdere fasen storten, afgestemd op de situatie in jouw woning. Zo realiseren we alsnog een stabiele vloeropbouw zónder een groter risico op verzakking of scheurvorming.

Tijdens ons bezoek op locatie meten we de kruipruimte nauwkeurig op en bepalen we of jouw situatie geschikt is voor direct storten of dat een aangepaste aanpak nodig is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning. Bereken eenvoudig jouw prijs.

Prijs berekenen

Samengevat

Bij Faber Comfortvloer gebruiken we géén zand als opvulling onder onze schuimbetonvloeren. Ook niet in diepe kruipruimtes. Het risico op verzakking en instabiliteit is simpelweg te groot. In plaats daarvan passen we de schuimbetonlaag zelf aan, in dikte of in lagen, zodat we altijd een stabiele, duurzame basis creëren. Zo zorgen we ervoor dat jouw nieuwe vloer jarenlang meegaat, zonder verrassingen achteraf.

Wil je weten wat er in jouw woning mogelijk is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Meer lezen?

Vloerisolatie met schuimbeton.

De waarde van je huis verhogen met vloerisolatie.

Er zijn veel factoren die de waarde van je huis kunnen verhogen. Het antwoord op deze vraag is complex vanwege de vele mogelijke antwoorden. Een zeer effectieve methode om de waarde van je woning te verhogen, is echter door te investeren in isolerende oplossingen, zoals hoogwaardige vloerisolatie. Maar wat is de beste manier om dit te bereiken? Het antwoord is eenvoudig: met schuimbeton. Schuimbeton is een innovatief materiaal dat niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook het comfort en de duurzaamheid van je huis verbetert.

Lees meer
Water in de kruipruimte. Dit is wat je kunt doen.

Water in de kruipruimte – Wat kan ik doen?

Heb je water in jouw kruipruimte of kelder? Dan ben je niet de enige. Het komt in veel woningen in Nederland voor. Ventileer je de kruipruimte goed? Dan heeft het vocht weinig invloed. Ruik je stank of muffe lucht in de woning? In deze blog lees je over oorzaken, gevolgen en oplossingen.

Lees meer

Bereken nu zelf jouw prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte.