Home › Blog › Je woning voorbereiden voor het storten van schuimbeton.
Je woning voorbereiden voor het storten van schuimbeton.
Geschreven door: Esther
Bij het storten van schuimbeton (onderdeel van de Faber Comfortvloer) is het belangrijk om je woning goed voor te bereiden. Deze blog biedt een overzicht van de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hoewel het team van Faber Comfortvloer veel werk uit handen neemt, zijn er enkele voorbereidingen die je zelf kunt doen om het proces te versnellen en te optimaliseren.
Wat je zelf kunt doen voordat we schuimbeton komen storten.
Oude vloer verwijderen.
Om te beginnen moet de oude, houten ondervloer eerst verwijderd worden. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen zoals een breekijzer, hamer en een zaag om de planken in kleinere delen te zagen. Verwijder ook eventuele spijkers en schroeven om een glad oppervlak te creëren. Lees in deze blog hoe je dit het makkelijkst kunt doen.
Ruimte klaarmaken.
Zorg ervoor dat de ruimte waar de Faber Comfortvloer gestort gaat worden, volledig leeg is. Verwijder alle obstakels. Dit geeft de installateurs de ruimte om efficiënt te werken en voorkomt dat je bezittingen beschadigd raken. Vul gaten en kieren, zodat het beton niet weg kan lopen tijdens het storten. Controleer en/of vervang oud leidingwerk, riolering en elektra.
Aanvullende maatregelen.
Dek aangrenzende ruimtes, muren en oppervlakken af met folie of dekzeil om te voorkomen dat er betonspetters op komen. Dit maakt de opruimwerkzaamheden na de installatie eenvoudiger. Na het storten van het schuimbeton is het van belang dat er direct goed geventileerd wordt. Na het storten van de dekvloer dient er pas na 24 tot 36 uur geventileerd te worden. Bij alle werkzaamheden is het enorm van belang om kinderen en huisdieren op gepaste afstand te houden.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning.
Het team van Faber Comfortvloer is erop gericht om je volledig te ontzorgen. Ze kunnen de folie en maatvoering uitvoeren, het schuimbeton voor de nieuwe ondervloer storten, vloerverwarming plaatsen en afwerken met een dekvloer. Dit betekent dat je zelf bijna geen andere werkzaamheden hoeft te verrichten, tenzij je dit wenst.
Professionele installatie.
De installateurs zorgen voor een professionele plaatsing van de Faber Comfortvloer. Dit omvat het aanbrengen van bouwfolie, het storten van het schuimbeton en het plaatsen van de dekvloer. Eventuele vloerverwarming kan ook door ons worden geïnstalleerd.
Conclusie.
Een goede voorbereiding van je woning voordat de Faber Comfortvloer gestort kan worden, helpt om het proces soepel en efficiënt te laten verlopen. Door de oude vloer zelf te verwijderen en de ruimte vrij te maken, draag je bij aan een snelle en probleemloze installatie. Vertrouw op de expertise van Faber Comfortvloer om de rest van het werk uit handen te nemen, zodat je kunt genieten van een perfect afgewerkte en geïsoleerde vloer.
Als expert op het gebied van kruipruimte- en vloerisolatie helpen wij je graag. We geven uitleg over de verschillende manieren waarop je kunt isoleren. In deze blog helpen we je met het maken van de juiste keuze.
Heb je water in jouw kruipruimte of kelder? Dan ben je niet de enige. Het komt in veel woningen in Nederland voor. Ventileer je de kruipruimte goed? Dan heeft het vocht weinig invloed. Ruik je stank of muffe lucht in de woning? In deze blog lees je over oorzaken, gevolgen en oplossingen.