Ervaar maximaal wooncomfort met vloerverkoeling. Bij de Faber Comfortvloer maakt vloerverkoeling onderdeel uit van het volledige pakket. De Faber Comfortvloer bestaat uit drie delen, schuimbeton, vloerverwarming en de anhydrietvloer. Deze vloerverwarming werkt tegelijkertijd als vloerverkoeling in warme periodes. In deze blog bespreken wij de combinatie van schuimbeton en vloerverkoeling.
Wat is schuimbeton?
Om een goed beeld te geven van de mogelijkheden en voordelen die schuimbeton en vloerverkoeling hebben, leggen we je graag eerst uit wat schuimbeton is.
Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, water en schuim. De luchtbellen zorgen voor een lagere dichtheid dan traditioneel beton. Dit resulteert in betere isolatie en minder gewicht. De eigenschappen van schuimbeton maken het een ideaal materiaal om in te zetten als vloer en als isolerende opvulling of uitvullaag van een vloer.
Wat is vloerverkoeling?
Vloerverkoeling is een energie-efficiënt systeem in de vloerverwarming van een ruimte. Tijdens warme periodes warmt de ruimte dus niet op, maar koelt het juist af. De koele lucht wordt gelijkmatig door de woning verspreidt, dit resulteert in een comfortabele en constante temperatuur. Belangrijk hierbij is dat je een warmtepomp hebt die hiervoor geschikt is.
Hoe gaan schuimbeton en vloerverkoeling hand in hand?
In de introductie van de blog gaven we al een klein inzicht in de combinatie van schuimbeton en vloerverkoeling. Beide zijn een belangrijk onderdeel van de Faber Comfortvloer. Dit product is ontwikkeld met focus op optimale isolatie en verwarming of verkoeling. Het principe is dan ook eenvoudig: we combineren isolatie met gebruiksklare vloerverwarming waar vloerverkoeling onderdeel van is (of je kunt koelen met je vloerverwarming is afhankelijk van het type warmtepomp. De warmtepomp moet hiervoor geschikt zijn).
Waarom kiezen voor schuimbeton en vloerverkoeling?
Een te warm en dus oncomfortabel huis is verleden tijd.
Je zult nooit meer te erge hitte in je eigen huis ervaren. Dat klinkt goed, toch? Je ervaart ten alle tijden wooncomfort en voelt je helemaal thuis in je eigen woning.
De hoogste isolatiewaarde beschikbaar.
Met de Faber Comfortvloer bereik je een 42% hogere isolatiewaarde dan met welke andere optie ook.
Verlaag je energierekening en verbeter het energielabel van je woning
Nadat ook in jouw huis de combinatie van schuimbeton en vloerverkoeling is toegepast zul je direct profiteren van een lagere energierekening. En met het verbeterde energielabel bereik je ook een waardeverhoging van jouw woning.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning.
We brengen de Faber Comfortvloer stap voor stap aan. Op die manier leggen we het ook graag aan je uit.
Stap 1: We verwijderen de houten balkenvloer.
Stap 2: We brengen bouwfolie van plastic aan in de kruipruimte en tegen de wanden.
Stap 3: We bepalen de hoogte met piketpaaltjes. Daarna storten wij het schuimbeton.
Stap 4: We plaatsen de vloerverwarming.
Stap 5: We storten de anhydrietvloer of de cementgebonden gietvloer. Deze dekvloer vormt de ideale ondergrond voor jouw nieuwe leefvloer naar keuze.
Stap 6: Jij hebt vanaf nu het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning door deze goed geïsoleerde ondervloer met vloerverwarming (en vloerverkoeling).
Wat kun je nu doen?
Interesse in schuimbeton en vloerverkoeling voor jouw huis?Neem direct contact met ons op.We leggen je graag uit hoe onze schuimbetonoplossingen jou verder kunnen helpen.
Je woning voorbereiden voor het storten van schuimbeton.
Bij het storten van schuimbeton (onderdeel van de Faber Comfortvloer) is het belangrijk om je woning goed voor te bereiden. Deze blog biedt een overzicht van de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hoewel het team van Faber Comfortvloer veel werk uit handen neemt, zijn er enkele voorbereidingen die je zelf kunt doen om het proces te versnellen en te optimaliseren.
Als expert op het gebied van kruipruimte- en vloerisolatie helpen wij je graag. We geven uitleg over de verschillende manieren waarop je kunt isoleren. In deze blog helpen we je met het maken van de juiste keuze.