Thermostaat lager zetten.

Thuis energie besparen: hier zijn tien tips.

Geschreven door: Esther

De energieprijzen stijgen en het wordt steeds noodzakelijker om gas- en energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je op een makkelijke manier energie besparen zonder hier zelf nadelen van te ervaren? Wij zetten tien simpele tips voor je op een rijtje!

Isoleren.

Een goed geïsoleerd huis is de basis voor energiebesparing. Naast het laten plaatsen van de Faber Comfortvloer kun je ook denken aan isolatie van muren, het dak en ramen om warmteverlies te minimaliseren. 

Spleten en kieren dichten en deurdrangers gebruiken.

Voorkom tocht door deuren, kieren en ramen door deze goed te dichten. Ook kun je deurdrangers gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je deur vanzelf dichtvalt als deze open staat. Dit voorkomt warmteverlies, waardoor je minder hoeft te stoken.

Zet de thermostaat lager.

Zet de verwarming op maximaal 19°C. Als je het koud krijgt, trek dan een lekkere warme trui aan. Door de thermostaat te verlagen kun je per jaar 7% besparen op je energierekening (bron). Verwarm daarnaast alleen de ruimtes waarin je bent.

Thermostaat lager om energie te besparen.

Overweeg de aanschaf van een warmtepomp.

Een warmtepomp verwarmt je huis en is een duurzaam alternatief voor een gasketel. De pomp werkt niet op gas, maar op elektriciteit. Een warmtepomp maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een woning (bron). Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken en dat scheelt weer elektriciteit! 

Zonne-energie.

Wek zelf energie op met zonnepanelen. Plaatst de panelen op een gunstige plek op het dak van je woning, zodat ze zo veel mogelijk zonlicht vangen. Zonne-energie kan ingezet worden voor aandrijven van een warmtepomp. Zo verwarm je op een duurzame manier water wat gebruikt kan worden als warm water uit de kraan of om de radiatoren of vloerverwarming te verwarmen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning.

Vrijblijvende offerte

Verbruik minder (warm) water.

Het verwarmen van water zorgt voor veel energieverbruik. Daarom is het verstandig om slim om te gaan met warm water. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of waterbesparende kraan aan te schaffen. Zo verbruik je al gauw minder water, zonder dat je er zelf iets van merkt. Ook korter douchen is een ingrijpende maatregel om energie- en waterverbruik te verminderen. 

Ledlampen.

Een ledlamp verbruikt tot 90% minder stroom dan gloei- of hallogeenlampen en gaan wel 30 tot 50 keer langer mee (bron). De aanschaf van een ledlamp is iets duurder, maar dit verschil is snel terugverdiend met het besparen van energie. 

Lampen vervangen door LED-lampen.

Sluipverbruik voorkomen.

Veel apparaten verbruiken nog stroom terwijl ze op stand-by staan. Dit noemen we sluipverbruik. Sluipverbruik zorgt voor extra stroomverbruik. Dit verbruik is gemiddeld 450 kWh per jaar en staat gelijk aan €100! (bron). Dit is makkelijk te verhelpen door de apparaten simpelweg uit te zetten. Ook kun je gebruikmaken van een stekkerdoos. Hiermee kun je alle apparaten in één keer uitzetten zonder alle stekkers uit het stopcontact te hoeven trekken. 

Slimme thermostaat.

Gebruik een slimme of programmeerbare thermostaat om de tijden in te stellen waarop de thermostaat aan staat. Zo kun je nooit vergeten om de verwarming uit te zetten wanneer je van huis gaat. Ook kan een slimme thermostaat inzicht geven in het verbruik en kun je op afstand de verwarming bedienen. 

Tarieven energieleverancier.

Kijk goed naar de tarieven van je energieleverancier. De leverancier heeft geen invloed op het verbruik van je energie, maar wel op wat je maandelijks betaalt. Daarnaast kies je met je energieleverancier ook wat voor soort stroom je krijgt. Zo kun je kiezen voor een energieleverancier met groene stroom!

Conclusie.

Er zijn dus genoeg opties om thuis meer energie te besparen. Ben je benieuwd naar wat isolatie met schuimbeton voor jouw woning kan betekenen? Wij kunnen je daarover adviseren. Neem dan contact met ons op of klik op ‘direct offerte’ om direct een prijs te berekenen.

Meer lezen?

Storten isolerend schuimbeton.

Houten vloer isoleren? — Alle isolatiematerialen vergeleken.

Het isoleren van een houten vloer kan je helpen om energie te besparen en je wooncomfort te verhogen. In dit artikel zetten we alle isolatiematerialen voor je op een rij en geven we tips over de volgorde van aanpak.

Lees meer
Vloerisolatie met schuimbeton.

De waarde van je huis verhogen met vloerisolatie.

Er zijn veel factoren die de waarde van je huis kunnen verhogen. Het antwoord op deze vraag is complex vanwege de vele mogelijke antwoorden. Een zeer effectieve methode om de waarde van je woning te verhogen, is echter door te investeren in isolerende oplossingen, zoals hoogwaardige vloerisolatie. Maar wat is de beste manier om dit te bereiken? Het antwoord is eenvoudig: met schuimbeton. Schuimbeton is een innovatief materiaal dat niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook het comfort en de duurzaamheid van je huis verbetert.

Lees meer

Bereken nu zelf jouw prijs.

Ontvang vrijblijvend een offerte.