Het isoleren van je vloer kun je op verschillende manieren doen. In deze blog gaan we vooral in op vloerisolatie met schuimbeton.
Vloerisolatie met schuimbeton.
Sinds eind jaren ’70 wordt vloerisolatie met schuimbeton toegepast. Tienduizenden woningen zijn reeds met succes behandeld. Er is veel praktijk- en laboratoriumonderzoek uitgevoerd door onder meer Bouwcentrum, LGM-Delft, TNO-bouw en Centrilab. Vloerisolatie met schuimbeton is een goede oplossing voor het tegengaan van warmteverlies, nare lucht en ongedierte vanuit de kruipruimte en zorgt voor een betere vochthuishouding en goede isolatie.
Vloer vanaf boven isoleren.
Ga je aan de bovenkant van je vloer aan de slag, dan kun je ervoor kiezen om je vloer volledig te laten renoveren. Deze wordt gestript en laag voor laag opnieuw opgebouwd. Je kunt overwegen om als extra isolatie een uitvullingslaag van schuimbeton te gebruiken. Ook bij het opbouwen van nieuwe vloeren wordt schuimbeton vaak gebruikt.
Vloer isoleren vanuit de kruipruimte.
Je kunt ervoor kiezen om je oude, houten ondervloer te vervangen door een Faber Comfortvloer. Dit is een vloer van schuimbeton inclusief vloerverwarming en dekvloer. Als je hiervoor kiest, vervang je je hele ondervloer door een vloer van isolerend schuimbeton.
Mogelijkheden voor lagere ruimtes.
Indien het wegens een gebrek aan hoogte van de kruipruimte niet mogelijk is de gewenste isolatiewaarde te halen met alleen schuimbeton kan deze worden gecombineerd met bijvoorbeeld een laag EPS-platen. Vervolgens kan er een laag schuimbeton worden toegevoegd om de gewenste isolatiewaarde alsnog te halen.
Isolatiewaarde.
De isolatiewaarde van jouw met schuimbeton geïsoleerde kruipruimte is afhankelijk van de dikte van het gestorte schuimbeton en de samenstelling van het gebruikte mengsel. Het schuimbeton dat wordt gebruikt voor de Faber Comfortvloer levert een isolatiewaarde op van Rc 1,075 voor elke 10 cm dikte. Om de benodigde Rc 3,5 te halen, dien je dus een dikte van +/- 33 cm te storten.
Waarom Rc 3,5?
De gewenste huidige norm van Rc 3,5 isolatiewaarde voor vloerisolatie zijn bepaald in het bouwbesluit (van kracht sinds 1 januari 2015). Voldoet jouw woning hieraan dan draagt dit bij aan een beter energielabel.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Ervaar het behaaglijke gevoel van een nieuwbouwwoning.
Schuimbeton is licht van gewicht en uitermate geschikt voor het opvullen van grote ruimtes.
Schuimbeton is vloeibaar waardoor het alle hoeken en gaten gemakkelijk bereikt.
Schuimbeton is zelf nivellerend en levert daardoor een strakke ondervloer op.
Schuimbeton heeft een goede cohesie.
Schuimbeton is ongevoelig voor vocht, schimmels en rot.
Schuimbeton gaat levenslang mee.
Schuimbeton kan worden gebruikt als onderlaag voor vloerverwarming.
Subsidie op vloerisolatie.
Het is mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen. Met het isoleren van je vloer kom je dus in aanmerking voor deze subsidie. In deze blog of op deze pagina kun je meer informatie vinden!
Conclusie.
Schuimbeton is een uitstekend materiaal voor het isoleren van de vloer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Klik op knop hieronder voor de contactmogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Isoleren doe je maar één keer. We snappen dat je dit dan direct goed wilt doen. Daarom begrijpen we ook helemaal dat de keuze voor het type isolatie een weloverwogen keuze is. In deze blog geven we je graag een inzicht in de kosten van schuimbeton en de Faber Comfortvloer.
Vocht in huis. Dat is een veel voorkomend probleem bij oude huizen, maar ook nieuwe woningen kunnen last hebben van vocht. Het probleem ontstaat door de vochtige grond waarop de huizen zijn gebouwd. Bij nieuwe woningen is het vochtprobleem meestal redelijk snel opgelost door het toepassen van (extra) ventilatie, isolatie of (vloer)verwarming. Bij oudere woningen zijn de vochtproblemen vaak heftiger. Het is dan ook belangrijk dat je goed onderzoekt of je goed laat informeren wat voor jou de beste oplossing is.