< Naar overzicht

De kosten van schuimbeton

21 augustus 2024

Isoleren doe je maar één keer. We snappen dat je dit dan direct goed wilt doen. Daarom begrijpen we ook helemaal dat de keuze voor het type isolatie een weloverwogen keuze is. In deze blog geven we je graag een inzicht in de kosten van schuimbeton en de Faber Comfortvloer.

Wat is schuimbeton?

Om een goed beeld te geven van de kosten die bij schuimbeton komen kijken, leggen we je graag eerst uit wat schuimbeton is.

Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, water en schuim. De luchtbellen zorgen voor een lagere dichtheid dan traditioneel beton. Dit resulteert in betere isolatie en minder gewicht. De eigenschappen van schuimbeton maken het een ideaal materiaal om in te zetten als vloer en als isolerende opvulling of uitvullaag van een vloer. 

Waar wordt de prijs van schuimbeton door bepaald?

De prijs van schuimbeton kan variëren. De uiteindelijke prijs is onder andere afhankelijk van:

  • De hoeveelheid schuimbeton die je afneemt
  • Het type schuimbeton. Bij Faber Comfortvloer heb je de keuze tussen traditioneel schuimbeton en onze eigen gecertificeerde innovatie: Isolite75
  • De diversiteit aan toepassingen, bijvoorbeeld als werkvloer, vullaag of isolatielaag.

Wat zijn de kosten van schuimbeton?

De prijs van schuimbeton varieert van €65,- tot €100,- per m2 (uitgaande van een laagdikte van ca. 50 centimeter). Dit is relatief goedkoop en zelfs goedkoper dan traditioneel beton.

Schuimbeton - Faber Comfortvloer

Minder geld kwijt dankzij subsidies

Faber Comfortvloer biedt een helpende hand bij het verkrijgen van subsidie voor vloer- en/of bodemisolatie (ISDE). Op schuimbeton ontvang je in 2024 een subsidie van €11,- per m2. Dit is van toepassing bij twee isolerende maatregelen. Laat je alleen de vloer isoleren? Dan is dit subsidiebedrag €5,50 per m2.

Onze verkopers staan altijd voor je klaar om meer informatie te geven over deze subsidies.

Wat kun je nu doen?

Interesse in de mogelijkheden van schuimbeton voor jouw huis? Neem direct contact op met ons op. We leggen je graag uit hoe onze schuimbetonoplossingen jou verder kunnen helpen.



Gerelateerde blogs